Tutireceptek.hu fejléc

Kétszinű kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:


50 dkg liszt
3 dl tej
3 tojás sárgája
7-8 dkg vaj
10 dkg cukor
2,5 dkg élesztő
1 evőkanál kakaópor
pici só

Elkészítés:
Elkészítése:

Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, pici cukorral. Elkeverjük a liszttel és hozzáadjuk a sót, cukrot és az olvasztott, de nem forró vajat, tojássárgáját és a langyos tejet. Jól összegyúrjuk a tésztát, majd részét külön vesszük és abba kakaót keverünk. Langyos helyen megkelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és rudakat formázunk belőle, amit összefonunk. Tojássárgájával megkenjük és mérsékelten meleg sütőben pirosra sütjük. A sütőből kivéve, még forrón megkenhetjük cukros vízzel és akkor szép fényes lesz a kalácsunk.


A receptet beküldte: banyoka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hercegnő kalácsa » Kelt ostoros réteskalács » Finom selyem kalács :) » Kürtős kalács
» Métereskalács » Körtés kalács » Szilvalekváros kalács » Sonkás kelt kalács
» Tojasos kalacs » Foszlós kalács(Kata-féle) » Adventi mézeskalács » Kalács
» Tarka kalács » Édesség maradék kalácsból » Tökéletes mézeskalács » Kakaós tekercs (kalács)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.