Tutireceptek.hu fejléc

Kezdők pizzatésztája Edicske módra recept

Kategória:
 Pizzák

Hozzávalók:
40 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
2 evőkanál olaj
2,5 dl langyos víz

Elkészítés:
1. Gyúrjunk a lisztből, a langyos vízben megáztatott élesztőből (nem muszáj felfuttatni)sóból, cukorból és olajból tésztát. Kelesszük meleg helyen 1 órát.
2. Gyúrjuk át a tésztát majd formázzunk belőle 1 cipót vagy 4 kisebbet. A cipók tetejét vágjuk be kereszt alakban, majd újra hagyjuk fél órát állni (langyos helyen).
3. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Gyúrjuk át újra a cipókat és sodorjuk ki. Vajazzuk ki a formát vagy tepsit és fektessük bele a tésztát. A szélét nyomkodjuk meg hogy peremet képezzen.
4. Ízlés szerint rakjuk meg rávalókkal, majd süssük kb. 20 percig. Ha a széle jól megpirult, kész.

Tanácsok:
A kalóriatartalom egy adagra vonatkozik feltét nélkül!

Elkészítési idő: 15 perc
Kalóriatartalom: 450 kcal

A receptet beküldte: edicske


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Jérce jóasszony módra » Sajtos pogácsa Erzsi módra » Sajttorta Juditka módra » Keksztorta Mamóca módra
» Burgonya Pékné módra » Grízpuding DUKAN módra » Halászlé Ricsi módra » Uborka saláta Görög módra
» Almafánk Jessy módra » Diós Csiga Andi módra » Sajtos tészta ínyenc módra » Diós piskóta Kissné módra
» Sertésszelet Ramsley módra » Túrófánk Pálma módra » Rakott tészta Judit módra » Hamburger izraeli modra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.