Tutireceptek.hu fejléc

Kifőtthús karfiollal recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
levesben főtt bármilyen maradék főtt hús
1 db tejben áztatott zsemle
2 db tojás
1,5 kg karfiol
10 dkg vaj
3 dl tejföl
kenyérmorzsa

Elkészítés:
A karfiolt sós vízben puhára főzzük.
Közben az egyik tojást is megfőzzük, majd a főtt hússal együtt ledaráljuk, majd hozzátesszük a nyers tojást, a zsemlét, ízlés szerint sózva és kevés tejföllel eldolgozzuk.
A puhára főtt karfiolt egy vastagon kivajazott, előzőleg vajon megpirított morzsával megszórt edénybe szórjuk, rá a húsos massza, ismét karfiol.
A tetejét is megszórjuk pirított morzsával, rácsurgatjuk a maradék tejfölt,amit 2 dl karfiol főzőlevével hígítottunk.
5 dkg vajat a tetejére kockázunk és sütőben szép pirosra sütjük.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gomba karfiollal » Karfiollal rakott burgonya » Sertésborda karfiollal » Sült köles karfiollal
» Kolbászos újburgonya » Sonkával töltött batyu » Csicsóka gomolyasajttal » Gyors nyári kétszemélyes
» Babgulyás bográcsban » Kakaós tejbegríz » Brassói káposzta » Gombatorta
» Zsemlében sült finomság » Baszk palacsinta » Sült rizs » Rajnai Felfújt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.