Tutireceptek.hu fejléc

Kínai borsos csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Hozzávalók
1,5 kg-os konyhakész csirke
1 evőkanál olívaolaj
2 kávéskanál feketebors
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál borecet
1 db friss gyömbér
ízlés szerint só
1 csomag újhagyma (v. 1db póréhagyma)

Elkészítés:
Fazékban forraljunk fel vizet, tegyük bele a tiszta csirkét, főzzük kb. 75 percig. Csöpögtessük le majd éles késsel daraboljuk fel. Helyezzük a húsdarabokat a bőrös részével lefelé egy tűzálló edénybe. Aprítsuk fel a hagymát, vágjuk szálaira a gyömbért. Keverjük össze a mártás többi anyagával. Serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele a borsot, és keverjük addig, amíg már érezzük az aromáját. Öntsük a húsra a borsöntetet, majd öntsük rá a mártást. Fedjük be az edényt fóliával, és erős tűzön főzzük kb. 30 percig. Amint a hús megpuhult, tálalhatjuk.

Rizs dukál mellé.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Tobzocska


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemellből pörkölt » Csirkemell tüzdelve » Kínai palacsintabatyu » Mézes banános csirkemell
» Pezsgős csirke » Erdélyi borsos tokány » Rakott-sajtos csirkemell » Csirkehúsos rizottó
» Kínai kel - saláta » Borzas csirkemell U1 » Byrjani csirke: » Csirkerizottó
» Gyömbéres káposztás csirke » Barackos csirkemell » Csirkés kenyérsaláta » Csirkecomb egyszemélyes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.