Tutireceptek.hu fejléc

Kínai erős-savanyú leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 db csirkemell felcsíkozva
kevés olaj
1 doboz(konzerv) bambuszrügy
1 doboz -"- szójacsíra
1 doboz -"- szeletelt csiperke
2 csomag szárított fafül gomba
4 ecetes uborka csíkozva( a legvégén amikor minden megfőtt,akkor tenni bele)
2 sárgarépa gyufaszál vékonyra csíkozva
1 petrezselyem -"-
1dl szójaszósz
1 teáskanálnyi őrölt gyömbér
2 tk. currypor
4 ételízesítő kocka,bors,só
1 csomag üvegtészta (ollóval szoktam összevágni)
tetszés szerint csili és ecet

Elkészítés:
A husit kevés olajon fehéredésig párolom,majd hozzáöntöma konzerveket levével együtt (ez fontos).
Rádobom az ételízesítő (tyúkhúsleves) kockát,a fűszereket,a fafül gombát és szójaszószt.Felöntöm jócskán vízzel.Amikor forr,beleteszem a gyufaszál vékonyra csíkozott petrezselymet és répát,valamint
a darabokra nyírt üvegtésztát.
Ha minden megfőtt,lezárás után néhány (mérettől függő) ecetes ubit felcsíkozva beletesszük a levesbe,kevés ecettel megbolondítom,és tálalható is.

Tanácsok:
Én csilit nem teszek bele a gyerekek miatt.Azt a felnőttek maguknak teszik bele a végén.
Akkor érdemes készíteni,ha vendégség érkezik,mert rengeteg van belőle! Hidegen,melegen egyaránt finom és egészséges!
Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Jázminka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tárkonyos raguleves » Hideg uborkaleves » Erdélyi leves » Tavaszi raguleves
» Hideg finomfűleves » Halleves horvát módra » Gyors leves » Frankfurti leves
» Egyszerű zeller leves » Sütőtök krémleves Zoli mód » Bakonyi húsos leves » Áfonyás almaleves
» Fahéjas gyümölcsleves » Francia sárgadinnye leves » Hideg tokaji borkrémleves » Finom fokhagymakrém leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.