| Kínai erős-savanyú leves Csiri módra receptLevesek Hozzávalók: 1 üveg csalamádé 1 doboz kínai gomba 4-5 db savanyú uborka 10 dkg füstölt sonka 1 db csirke mell 1 üveg szójabab csira 1 doboz kínai vegyes zöldség 2 db sárga répa 1 db petrezselyem 1 db kisebb zeller 6-8 db marhahús leves kocka szója szósz, ízlés szerint néhány db szárított fekete gomba 5 evőkanál étkezési keményítő, vagy rizsliszt 4-5 db chili paprika (ki hogy bírja az erőset) 1 szál póré hagyma, vékonyra szelve 3 dkg üveg tészta Elkészítés: Végy elő a nyolc literes fazekat, félig töltsd meg vízzel. Sorban, először a leves kockákat tedd bele. Aztán a csalamádét, gombát, kínai zöldségeket (bambusz rügy, stb.) amit nem kell felvágni, és aztán a gyufa vastagságúra felvágott többi hozzávalókat. A csirke mellet egészben a csonttal együtt tesszük bele, ha megfőtt kivesszük, lecsontozzuk és szálkáira szedve visszatesszük a levesbe. Végezetül egy kis vízben keményítőt feloldod, ettől lesz olyan kocsonyás. Legutoljára belevágom, szó szerint ollóval az üveg tésztát. Póréhagymát vagy snidlinget adok hozzá. Tanácsok: Só nem kell hozzá, mert a kocka és a szója szósz tartalmaz annyit, azzal lehet pótolni. Lassú tűzön, két-három óra alatt kész, ha sűrűre sikeredett, hozzáöntöm a leves kockát feloldott forralt vízben. Befoghatod a családtagjait is a daraboláshoz, mert elég sok mindent kell gyufaszál vékonyságúra vágni. A receptet beküldte: csirike57 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |