| Kínai kel töltött káposztaként receptEgytálételek Hozzávalók: 4 före 50 dkg darált,zsírszegény hús kb.12 db kínai kel levél,egyszer forró vízzel leforrázva 60-80 dkg savanyú hordós káposzta,egyszer jól átmosva 2 ek rizs 4 ek zabpehely 1 nyers tojás 1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva 6 gerezd reszelt fokhagyma 2 ek olívaolaj füszerek:só,bors,Delikát.egész bors,pirospaprika egy nagyobb lábos fedövel 4 ek tejföl(esetleg natúr joghurt) Elkészítés: A lábos aljára teszünk egy ek vágott vöröshagymát,1 gerezd szeletelt fokhagymát,1 ek olivaolajat,egy réteg átmosott sav.káposztát. A hozzávalókat jól összegyúrjuk,füszerezzük. A kínai kel levelek vastag,fehér középsö részét kivágjuk. Ügyesen elosztjuk a tölteléket a levelekre és összegöngyöljük.(A leforrázott levelek jól hajlíthatók!) A lábosba egy rétegbe lerakjuk,kisebb lábosnál lesz két réteg is belöle. Ezt a réteget megfüszerezzük,ha sós a sav.káposzta,akkor csak kicsit sózzuk. Befedjük a maradék sav,káposztával. A kínai kel kivágott középsö részét apróra felkockázzuk és a tetejére szórjuk az apritott hagymával és fokhagymával. Újra füszerezzük a tetejét és rácsöpögtetjük a maradék olivaolajat.Ízlés szerint babérlevelet is tehetünk a tetejére. Egyszer felforraljuk,majd lassú tüzön fözzük kb.1 órát.Akkor kész,ha a gombócban a rizs nem kemény. Másnap a legjobb tálalni,addig összeérnek az ízek. Tanácsok: Tálalás tejföllel,esetleg 1 kanál natúr joghurttal. Ízlés szerint tehetünk bele füstölt szalonnát is,kolbászt is a készítés közben,de akkor már nem energiaszegény. Hozzá kenyér,zsemle kedv szerint,de ez nélkül is laktat. Hasonlít a szokásos töltött káposztához,de mégis más a kínai keltöl. Érdemes így is kipróbálni! FOTÓ a NAPLÓM 5.bejegyzésénél található ! Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: kovacserika2 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |