Tutireceptek.hu fejléc

Kínai keles fasírozott színes burgonyával recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 nagyobb fej kínai kel
1/ kg darált sertéscomb
2 gerezd fokhagyma
1 db zsemle
2 egész tojás

bors
12 szelet bacon

burgonyapüréhez

1 kg burgonya
tej (attól függően, hogy hígabban vagy sűrűbben szeretjük)
20 dkg brokkoli , megfőzve és pürésítve
2 ek ketchup

Elkészítés:
A kínai kelt kettévágjuk, az egyik felét összevágjuk apróra,a másik felének a közepéból még vágunk ki kicsit, hogy a fasírozott beleférjen.
A hozzávalókból elkészítjük a fasírozottat, hozzákeverjük az apróra vágott kínai kelt is, és az egész masszát beletöltjük a kivájt kelbe. Majd betakarjuk a bacon szeletekkel.
Az egészet fóliába csomagoljuk, tepsibe rakjuk, amibe 3 dl vizet öntünk, kb 45- perc- 1 óra hosszat sütjük 190 fokon, majd a fóliát eltávolítjuk, és felső álláson addig sütjük, míg a szalonna megpirul a tetején (kb 5 perc).
A burgonyapüréhez a krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, krumplinyomón átnyomjuk, tejjel lazítjuk és sóval ízesítük. A kész burgonyapürét 3 részre osztjuk, az egyik harmadot "üresen" hagyjuk, a másik kettőbe pedig belekeverjük az színezőanyagokat: a brokkolipürét, illetve a ketchup-öt.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Színes diósaláta » Tejszínes szederkrém » Tejszines túrókrém torta » Tejszínes mákos palacsinta
» Szines-csokis süti » Siu mai - kínai ravioli » Kínai pulykamellsaláta » Kínai gyöngyök
» Mazsolás-tejszínes harcsa » Cukkinis-tejszínes ragu » Tejszínes lúdláb torta » Formás almás kelesztve
» Tejszínes tükörtojás » Hidegen kelesztett lángos » Muszaka burgonyával » Csirkemáj kínai módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.