Tutireceptek.hu fejléc

Kínai sült rizs recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
37 dkg rizs,
2 db tojás,
1 fej hagyma,
3 szál zöldhagyma,
20 dkg főtt, szeletelt sonka,
10 dkg borsó,
2 evőkanál olaj,
1 evőkanál szezámolaj,
2 evőkanál szójaszósz (világos),
só,
bors,
25 dkg apró garnéla.

Elkészítés:
A rizst fél liter vízbe megfőzzük.
(12 percig, kis lángon, lefedve, míg az összes vizet felveszi.)
Ezután jól kihűtjük.
A tojásokat felverjük, sóval, borssal fűszerezzük.
A hagymát megtisztítjuk, 8 darabra vágjuk.
A zöldhagymát felkarikázzuk, a sonkát csíkokra vágjuk.
1 evőkanál olajat melegítünk a wokban.
A tojást beleöntjük úgy, hogy az edény oldalára is felfusson.
Amint a tojásmassza megkeményedik, kivesszük és csíkokra vágjuk, majd félretesszük.
A maradék olajat és a szezámolajat felforrósítjuk a wokban.
Beletesszük a hagymát és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a sonkát és kb. 1 percig együtt sütjük. Beletesszük a rizst, a borsót és állndóan kevergetve, mozgatva összemelegítjük (kb. 3 perc).
A tojást, a zöldhagymát és a garnélát hozzáadjuk, felforrósítjuk.
Szójaszósszal ízesítjük.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kínai tésztasaláta » Kinaikel saláta gazdagon » Kínai Tésztaleves » Kínai citromos gombás pipi
» Gombás kínai kel » Kínai tésztás csirke » Főzelék kínai kelből » Kínai serpenyős zöldség
» Kinai egyveleg » Kínai kel - saláta » Kínai reteksaláta » Kínai zöldségleves
» Kínai dióleves » Csirkemáj kínai módra » Kínai mogyorós csirke » Kínai sült oldalas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.