Tutireceptek.hu fejléc

Kocsonyás hal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1 kilós ponty, megtisztítva, felszeletelve, 2 nagy fej hagyma, 2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 gerezd fokhagyma, só, bors.

Elkészítés:
A halat megsózzuk, és másfél-két órán át állni hagyjuk. A hagymát a zöldségekkel, fűszerekkel fél órán át kevés vízben főzzük, majd belerakjuk a halat. Nagyon lassú tűzön közel másfél óráig pároljuk, majd óvatosan tálba szedjük és rászűrjük a levet. Sárgarépaszeletekkel, kemény tojással, petrezselyemmel díszítjük, majd hideg helyre tesszük. Kifagyasztva, megkocsonyásodva tálaljuk


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kocsonyás gyümölcsök » Gombás haltál » Fokhagymás-fűszeres lazac » Koktélrákkal töltött gomba
» Potyka. » Almás-hagymás hal » Vadlazac ragu » Mazsolás-tejszínes harcsa
» Vagdalt -hal- hús egyben » Sült lazac répagolyóval » Lazacpástétom » Norvég halgombóc
» Lazac, kagyló, rák nyárson » Töltött makréla » Szezámmagos halfilé » Rántott harcsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.