Tutireceptek.hu fejléc

Kokorádé recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
80 dkg liszt ( fele rétes, fele sima)
25 dkg margarin vagy vaj
20 dkg burgonya
1 nagy tojás, vagy 2 kicsi
1 teáskanál cukor
5 dkg élesztô
1 kg fejes káposzta
olaj
ôrölt fehérbors


Elkészítés:
Kenyértésztát készítünk a lisztbôl, a fôtt, áttört burgonyából, a vajból, a belemorzsolt élesztôbôl a burgonya fôzôvizének hozzáadásával. Amíg kel,lereszeljük, besózzuk a káposztát, állni hagyjuk, majd a levétôl kifacsarjuk. Kevés olajon, cukorral, ôrölt borssal megpároljuk. Ha kihûlt, kis cipókat szaggatunk a tésztából, belegyúrjuk a káposztát, újra megformázzuk. Kikent tepsibe tesszük (mint a buktákat), megkenjük tojással. Hideg sütôbe rakjuk. Míg a sütô bemelegszik, a tészta újra megkel.
200 fokon sütjük szép pirosra.

Tanácsok:
Ha már nekilátok káposztát párolni, pirítani, akkor mindig nagyobb mennyiséget csinálok. Adagokra osztva a mélyhûtôben sokáig eláll.


A receptet beküldte: vereskati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szezámmagos sós aprósgok » Igazi piaci lángos recept » Hargittai rakott palacsinta » Tavaszi tekercs
» Sonkás-krémsajtos kiflik » Túrós pogi » Vendégváró sóskifli » Karácsonyi sajtos pogácsa
» Sós krokodil » Hagymás tekerencs » Sajtos őrölt köményes sós rúd » Babos pogácsa
» Burgonyás-sajtos rúd » Ottfelejtett pogácsa » Sós golyócskák /sütés nélkül/ » Olcsó pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.