Tutireceptek.hu fejléc

Kókuszhabos csiga recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához :
50 dkg liszt
25 dkg vaj
4 tojás sárgája
3 evőkanál cukor
1 cs szárított élesztő
4 evőkanál tej
2 evőkanál tejföl
csipet só

Töltelékhez:
4 tojás fehérje
30 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:
Az élesztőt, a cukorral langyos tejben felfuttatjuk.
A vajat a liszttel, cukorral, sóval elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojássárgákat és a tejfölt, majd tésztát gyúrunk.
3 részre osztjuk és a hűtőbe tesszük amíg a habot elkészítjük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a gáztepsit és még egy másik tepsit sütőpapírral bélelünk.
Gőz felett a cukorral kemény habot verünk.
A gőzről levéve beleforgatjuk a kókuszreszeléket.
A tésztákat egyesével vékony téglalap alakúra nyújtjuk és a krém egyharmadával megkenjük.
Óvatosan rúdba feltekerjük és kb. 1-1,5 cm-es csigákat vágunk és a sütőpapírra sorakoztatjuk őket. A többi tésztával is elvégezzük az előbbi műveleteket.
180 fokon kb. 13 percig sütjük. Sűrűn nézzünk rá, nehogy megbarnuljon, de azért átsüljön. A sütőből kivéve még percekig úgyis sül a tepsiben.
Porcukorral meghintve kínáljuk.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brigicsigabiga » Habos csigák » Káposztás csiga » Gyors kakaós csiga
» Sajtos csiga Ági módra » Kakaós csiga (Update 1) » Gyors sajtkrémes csiga » Kakaós Csiga kenyérsűtőben
» Pizzás csiga » Gyors kalács, batyu, csiga » Kelt fahéjas csiga » Igazi kakaós csiga
» Csokis-kakaós csiga » Karácsonyi csigák » Pizzás csiga Emese modra » Tepertős csiga


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.