Tutireceptek.hu fejléc

Kolbásszal, és sajttal töltött szezámos batyuk recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg finomliszt
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 dl étolaj
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
A töltelékhez:
1 szál parasztkolbász
6-8 kockasajt
A tészta kenéséhez:
1 db tojás
szezámmag

Elkészítés:
A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk, és 1 órát langyos helyen kelesztjük.

A töltelékhez a kolbászt apró kockákra vágjuk, majd összedolgozzuk a sajttal.

A tésztát vékonyra nyújtjuk, közepes korongokat szaggatunk belőle. A korongok egyik felére teszünk a töltelékből. A tészta széleit megkenjük felvert tojással, összehajtjuk, és villával összenyomkodjuk.

A megtöltött batyukat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 15-20 percet pihentetjük. Megkenjük felvert egész tojással, megszórjuk szezámmaggal, és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött tintahal » Töltött-rántott paprika » Töltött keksz II. » Diós-töltött nápolyi
» Libamájjal töltött fürj » Szezámos rizs » Töltött rántott virsli » Zöldséggel töltött dagadó
» Töltött karalábé (Update1) » Töltött bárány » Töltött gomba "Vera módra" » Sajttal töltött húsgombóc
» Erdélyi töltött káposzta » Sajttal rakott csirkemell » Töltött karaj » Töltött kifli másképp


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.