Tutireceptek.hu fejléc

Kolbászhússal töltött kifli recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
40 dkg sütnivaló kolbász (vagy házilag készített kolbászhús)
15 dkg liszt
10 dkg túró
10 dkg vaj/margarin
1 nagy burgonya hámozva,puhára főzve
1 tojás
só,köménymag

Elkészítés:
A lisztből,az áttört túróból,áttört burgonyából,vajból/margarinból,tojásból közepesen kemény tésztát gyúrunk.
Fél óráig pihentetjük,majd 3 mm vastag tésztát nyújtunk belőle.
Először 12 cm széles csíkokra,majd ezeket egyenlő oldalú háromszögekre vágjuk.
A kolbászhéjból kinyomjuk a tölteléket,(vagy a saját készítésűből) a háromszögek közepébe 1-1 teáskanálnyit teszünk.
A tésztát felgöngyölítjük (a csücske legyen kívül) és kifliket formázunk belőle.
Vajjal/margarinnal vékonyan kikent tepsibe tesszük,megkenjük tojással,és megszórjuk köménymaggal.
Előmelegített sütőben közepesnél kicsit magasabb hőfokon 15-20 perc alatt készre sütjük.

Tanácsok:
Hidegen tálaljuk,nagyon finom vendégváró


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Barackos kifli » Kókuszos kiskiflik » 56-os kifli » Húsvéti töltött burgonya
» Töltött padlizsán 2 » Magdolna kifli » Töltött tök tökölőknek » Andi töltött kenyere
» Töltött karaj » Fehér kifli » Töltött sertéssült » Apró sajtos kifli
» Amerikai töltött fasirt 2 » Töltött csirke krumplival » Kefires omlós kifli » Csoda kifli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.