Tutireceptek.hu fejléc

Kolbászos-krumplis tepsis hús recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
8 nagyobb burgonya
3 fej vöröshagyma
2 sárgarépa
1 húsos paprika
1 nagyobb paradicsom
1 evőkanálnyi sertészsír
2 kicsontozott csirkemell
2 egész csirkecomb
15 dkg házi kolbász
20 dkg házi szalonna
A tejfölös öntethez:
2-3 dl tejföl
1 evőkanál liszt
1 teáskanál fűszerpaprika

A csirkehús pácolásához:
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál kakukkfű

étolaj
bors

Elkészítés:
A húst kisebb darabokra vágjuk. Finomabb, szaftosabb lesz az étel, ha a húsokat már előző este bepácoljuk.

A burgonyát és a répát karikára vágjuk, kizsírozott tepsibe terítjük kb. a 3/4 részét, rárakjuk a bepácolt húst, a karikára szelt hagymát, leöntjük a páclével, rászórjuk a karikára szelt kolbászt, kb. 10 dkg vékony csíkokra vágott szalonnát, a karikára szelt paprikát és paradicsomot, majd beborítjuk a maradék karikázott burgonyával és sárgarépával.

Megszórjuk sóval, és fóliával letakarva körülbelül 45 percre a sütőbe tesszük. Ha a hozzávalók megpuhultak, ráöntjük a tejfölös öntetet.

A megmaradt szalonnát bőréig bevagdossuk, és az étel közepére tesszük. Fólia nélkül a szalonna pirosodásáig sütjük.

Tálaláskor cikkekre vágott főtt tojással,
paradicsom- és paprikakarikákkal, illetve petrezselyemzöldjével díszítjük.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos-tejfölös tepsis hús » Tepsis csirkecsoda » Tepsis reszelt burgonya » Tepsis Raffaello1
» Tepsis rostélyos » Tepsis hús krumplival » Görög tepsis burgonya » Tepsis mézes
» Tepsis krumpli hagymával » Tepsis husi gombával » Tepsis tócsni » Tepsis csirkeragu
» Drevi tepsis krumplija » Tepsis burgonya (mexikói) » Tepsis bolognai penne » Húsos krumplis tepsis


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.