Tutireceptek.hu fejléc

Kolbászos leves savanyúkáposztával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg savanyúkáposzta

20 dkg füstölt kolbász

1 nagy fej hagyma

2 marhahúsleves kocka

3 evőkanál olaj

1-2 evőkanál liszt

pirospaprika

1 teáskanál őrölt kömény

1-2 babérlevél

2 dl tejföl

10 dkg gersli (árpagyöngy)




.

Elkészítés:
Egy nagyobb fazékban világos rántást készítünk, beletesszük a pirospaprikát, minden fűszert, a karikára vágott kolbászt,a gerslit, a savanyúkáposztát, leveskockát, és felöntjük egy liter vízzel. Amint megfőtt, forrón tálaljuk, és a tányérban tejföllel megöntözzük.

Tanácsok:
Akkor finom, ha a káposzta kissé ropogós marad. Gyakran készítem, mert viszonylag olcsó és laktató.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombakrémleves » Frankfurti leves-fincsi » Halkrémleves garnélával » Árpapehely leves
» Pékleves » Hentesleves » Bajor májgombócleves » Jégbe hűtött almaleves
» Zöldséges fehérbab leves » Sütötökkrémleves » Gombaleves rizzsel » Zöldborsó leves
» Finom gyors krumplileves » Mazsolás almaleves » Kerekrépa krémleves » Zöldséges MISOleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.