Tutireceptek.hu fejléc

Kolbászos pogácsa recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
* 1 dl tej
* 1 tk. cukor
* 3 dkg élesztő
* 60 dkg finomliszt
* 12 dkg mangalicazsír
* 12 dkg vaj
* 2 tk. só
* 1 tojás
* kb. 300 g tejföl
* 125 g füstölt kolbász

Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt és félretesszük, míg felfut.
A lisztet átszitáljuk egy tálba, hozzáadjuk a sót és elmorzsoljuk a vajjal és a zsírral. A közepébe mélyedést készítünk, ide ütjük a tojást, kanalazzuk a tejfölt és a felfuttatott élesztőt. Közepesen kemény tésztát gyúrunk belőle, amit kb. fél órán át letakarva pihentetünk.

A kolbászt elmorzsoljuk, vagy apró kockákra vágjuk. A pihentetett tésztát kinyújtjuk jó ujjnyi vastagra és rászórjuk a kolbászt. Keskenyebb oldalától kezdve feltekerjük, mint egy beiglit. A tekercset ellapítjuk és félbehajtjuk. Fóliába csomagoljuk és legalább két órán át (de még jobb egy egész éjszakán át) hűtőben pihentetjük.
Végül lisztezett deszkán egy-másfél cm vastagra nyújtjuk, késsel berácsozzuk a tetejét és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsin kb. 30 percig pihentetjük. Ezalatt a sütőt előmelegítjük 190-200 fokra.

A megkelt pogácsákat egész, felvert tojással lekenjük, vigyázva, hogy az oldalán ne csorogjon le. Ha szeretjük, köménymagot szórhatunk a tetejére. Kb. 15-17 perc alatt pirosra sütjük.


A receptet beküldte: _kleo_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Grízes pogácsa » Szakállas pogácsa » Újhagymás tonhal pogácsa » Zsúr pogácsa
» Vajas Pogácsa » Spenótpogácsa » Kolbászos-hagymás sajtkrém » Parti pogácsa
» Sonkás pogácsa » Finom hagymás pogácsa » Kolbászos kenyérlángos » Vajas Burgonyapogácsa
» Zöld burgonyapogácsa » Ősi túrós pogácsa » Kolbászos fejtettbab leves » Kolbászos piskóta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.