Tutireceptek.hu fejléc

Kolbászos zöldbableves jó magyarosan recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db eröspaprika
sok sárgarépa
fehérrépa
egy zacsko fagyasztott zöldbab
kolbász(minél puhább és vastagabb annál jobb)
húsleveskocka,vegeta
tejföl
liszt

Elkészítés:
Egy lábast felengedek vízzel, beledobom a hagymat egészben, a kicsit megtört fokhagymát a sárgarépát nagyobb darabokban, a fehérrépát és az eröspaprikát egészben. Húsleveskockát dobok bele, vegetázom, sózóm, borsozom. A kolbaszt nagyobb darabokra vágom megszurkálom hogy kiengedje a zsirját és azt is hozzádobom, majd hagyom föni a levest,addig amig a répa félpuha nem lesz. Akkor belerakom a fagyasztott zöldbabot és hagyom föni. Mikor már majdnem kész, akkor 4-5 evökanál lisztet elkeverek egy doboz tejföllel és kicsit higitom vizzel hogy follyon, adok hozza kicsit a forro leves levéböl hogy átvagye a meleget, a lényeg hogy csomomentes legyen. Utána ezzel berántom a levest és ezután még egy tiz percig hagyom rotyogni. Tálaláskor plusz tejföllel fogyaszthatjuk.

Tanácsok:
Csak azoknak ajánlott akik igazán szeretnek enni és szeretik a jo magyaros ételeket!!!:)))

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: bocikam


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyás-kolbászos omlett » Kolbászos nokedli » Kolbászos lencseleves » Kecsege magyarosan
» Kolbászos batyu » Zöldbableves - ww » Kolbászos galuska » Kolbászos rakott nokedli
» Kolbászos penne » Savanyú zöldbableves » Gombás-kolbászos tészta » Kolbászos kenyérlángos
» Kolbászos tojásos noki » Kolbászos tésztaomlett » Cukkini magyarosan/2 főre » Spagetti magyarosan


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.