| Köleses zöldségleves receptLevesek Hozzávalók: 1 kis fej vöröshagyma néhány karfiolrózsa 1 répa 1 darabka karalábé két marék zöldborsó két marék köles egy öntet light főzőtejszín só bors ételízesítő vagy zöldségleves por cayenne bors 1 teáskanál vaj Elkészítés: A vajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd felöntjük 1 liter vízzel. Beletesszük a feldarabolt zöldségeket és a fűszereket, beleöntjük a tejszínt. Amikor félig megfőttek a zöldségek, beleszórjuk a két maréknyi kölest és forrás után lefedve 10 percig főzzük. Elzárjuk a gázt és még a fedőt rajta hagyjuk 10 percig az edényen. Tanácsok: Amikor beleszórjuk a kölest, úgy tűnik, hogy szinte "elveszik" az edényben, olyan kevés, de a végére megnő és sok vizet szív magába. Ne rakjunk bele pluszban, ha nem akarunk köles-főzeléket (én már jártam úgy). Olyan ízre és kinézetre is, mint a tarhonya. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Bettyboop Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |