Tutireceptek.hu fejléc

Kölesgombóc pirított szalonnával recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
25dkg köles
25dkg tehéntúró
15dkg fülstölt szalonna
3dl tejföl
1mokkás kanál Vegeta

őrölt bors

Elkészítés:
Az alaposan megmosott kölest 8dl sóval,őrölt borssal,Vegetával ízesített vízben állandóan kevergetve sűrűre főzzük,majd kissé kihűzjük.Közben az apró kockákra vágott szalonnát ropogósra pirítjuk,és egy evőkanálnyi szalonnazsírral kikenünk egy tűzálló tálat.
Ezután a langyos masszából vizes kézzel gombócokat formálunk,a tálba halmozzuk és meglocsoljuk a szalonnazsírral.Rámorzsoljuk a tehéntúrót,két deciliter tejföllel meglocsoljuk előmelegített sütőben 20percig sütjük.A kölesgombócokat melegen,a maradék tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Tanácsok:
Érdemes a kölest a babhoz hasonlóan beáztatni,mert egyenletesebben és gyorsabban puhul és kihűlés után nem keményedik vissza.


A receptet beküldte: moncsibaba100


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kínai pirított tészta » Burek szalonnával » Pirított fokhagymás saláta » Pirított chilis húscsíkok
» Keszeg avas szalonnával » Zöldséges pirított csirke » Bundáskenyér szalonnával » Olasz pirított zöldségek
» Pirított kenyér tojással » Pirított máj » Pirított zsemlekocka » Pirított báránymáj
» Anna pirított mája » Pirított mogyorótorta » Pirított tükörtojás » Rakott krumpli szalonnával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.