| Kölesgombóc pirított szalonnával receptTésztafélék Hozzávalók: 25dkg köles 25dkg tehéntúró 15dkg fülstölt szalonna 3dl tejföl 1mokkás kanál Vegeta só őrölt bors Elkészítés: Az alaposan megmosott kölest 8dl sóval,őrölt borssal,Vegetával ízesített vízben állandóan kevergetve sűrűre főzzük,majd kissé kihűzjük.Közben az apró kockákra vágott szalonnát ropogósra pirítjuk,és egy evőkanálnyi szalonnazsírral kikenünk egy tűzálló tálat. Ezután a langyos masszából vizes kézzel gombócokat formálunk,a tálba halmozzuk és meglocsoljuk a szalonnazsírral.Rámorzsoljuk a tehéntúrót,két deciliter tejföllel meglocsoljuk előmelegített sütőben 20percig sütjük.A kölesgombócokat melegen,a maradék tejföllel meglocsolva tálaljuk. Tanácsok: Érdemes a kölest a babhoz hasonlóan beáztatni,mert egyenletesebben és gyorsabban puhul és kihűlés után nem keményedik vissza. A receptet beküldte: moncsibaba100 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |