Tutireceptek.hu fejléc

Kolozsvári gulyás recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg marhalábszár,
15 dkg vöröshagyma,
5 dkg sertészsír,
60 dkg burgonya,
40 dkg fejes káposzta,
fűszerpaprika,
fokhagyma,
köménymag,
só,
lecsó vagy friss zöldpaprika,
paradicsom,
fél csomó petrezselyemzöld.

Elkészítés:
A marhahúst megmosom, kis kockákra aprítom. A vöröshagymát finomra vágom, és a zsírban üvegesre párolom. Közben a burgonyát megtisztítom, a húshoz hasonló nagyságú kockákra, a káposztát pedig cikkekre vágom. A megpárolt vöröshagymához hozzáadom a fűszerpaprikát, gyorsan összekeverem, kevés vizet öntök rá. Ezután hozzáteszem a húst, 1-2 gerezd fokhagymát (aki szereti, szét is nyomhatja), késhegynyi köménymagot. Sóval, esetleg vegetával ízesítem, lecsót, vagy friss paprikát-paradicsomot adok hozzá. Párpercnyi pirítás után fél liter vízzel majdnem puhára párolom. Ezután beleteszem a burgonyát, a káposztát, és készre főzöm. Ha szükséges, még utána sózok. Tálaláskor felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot és finomra vágott petrezselyemzöldet szórok a tetejére.

Ez az étel kicsit hosszadalmasan készül, de mindenképp megéri a fáradtságot, mert nagyon laktató, és önmagában is elég, nem kell hozzá még második féle is. Olyankor fogjatok bele, amikor huzamosabb ideig otthon vagytok, akár hétvége, vagy egy délelőtt.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gulyásleves bográcsban » Hamis gulyásleves » Gulyásleves csipetkével » Finom babgulyás
» Zöldséges gombagulyás » Babgulyás » Csiki gulyás » Erdélyi gulyásleves
» Galyasági fűszeres gulyás » Hamis gulyás leves » Kolozsvári káposzta 2 » Sörgulyás bográcsban
» Csordagulyás csülökkel » Gulyásleves (pörköltből) » Káposztagulyás » Kolozsvári rakott káposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.