Tutireceptek.hu fejléc

Kolozsvári rakott kacsa recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kacsa (kb. 2 kg),
1 kg savanyú káposzta,
1-2 gerezd fokhagyma,
20 dkg füstölt szalonna,
2 dl tejföl,
só.

Elkészítés:
A kacsát megmossuk, lecsepegtetjük, megtöröljük és kívül-belül besózzuk.
Saját zsírjában, egy kevés vizet és a fokhagymát hozzáadva majdnem készre pároljuk.
A vékonyra szeletelt szalonna felét mély tűzálló tál aljára terítjük, rátesszük a káposzta felét, ráhelyezzük a kacsát, és az egészet befedjük a kimaradt káposztával.
A tejfölt összekeverjük egy kis pecsenyelével és a káposzta tetejére öntjük.
Beborítjuk a megmaradt szalonna szeletekkel.
Előmelegített sütőbe tesszük és addig sütjük, amíg a tetején a szalonna ropogós nem lesz.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kukoricás rakott cukkini » Túrós rakott alma » Rakott szűzpecsenye » Rakott paraj
» Rakott tészta egyszerűen » Rakott alma » Velencei kacsamáj » Milánói rakott galuska
» Rakott tészta Ani módra » Fűszeres rakott gomba » Sonkás zellerrakottas » Póréhagymás rakott tészta
» Tárkonyos rakott zöldbab » Cukkini rakott » Tejszínes rakott karfiol » Túrós palacsinta rakottas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.