Tutireceptek.hu fejléc

Köményes marhasült recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg marhalábszár
3 fej vöröshagyma
20 dkg füstölt szalonna
1 mokkáskanál őrölt bors
1 evőkanál őrölt köménymag
2 evőkanál fűszerkeverék
5 dkg zsír

Elkészítés:
A húst 1 cm vastag szeletekre vágjuk, gyengén kiklopfoljuk, minden szeletet bedörzsölünk fűszerkeverékkel. 1-2 órát - néha átforgatva - pácoljuk, majd forró zsiradékon mindkét oldalát átsütjük.
A szalonnát felszeleteljük, ketté osztjuk, - egyik részével beterítünk egy kisebb mély tepsit, erre kerül egy sor hagymakarika és a hús. Megszórjuk a köménymaggal, borssal forrón rálocsoljuk a hús zsírját és befedjük a maradék szalonnaszeletekkel. Aláöntünk 2 dl vizet, alufóliával letakarjuk és forró sütőbe toljuk. 10 perc múlva kicsit gyengébbre állítjuk a hőfokot, néha ellenőrizzük és locsolgatjuk, időnként felöntjük kevés vízzel.
A hús puhulásáig pároljuk, majd zsírjára sütjük és ezzel a zsírral locsoljuk meg a főtt burgonyát, amit garnírungként adunk mellé.
Savanyúsággal tálaljuk.

Tanácsok:
Sajnos a marhahús puhulása időigényes, ezért ha délben tálalni szeretnénk, már 9-kor a sütőben kell lennie.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Köményes-túrós pogácsa » Köményes krumplirudacskák » Egyszerü marhasült » Köményes/sajtos sós
» Köményesen sült oldalas » Köményes sajtos rudacskák » Köményes stangli » Köményes leves
» Mézben pácolt marhasült » Spárgás-mustáros marhasült » Paprikás-köményes stangli » Sajtos-köményes muffin
» Gombás marhasült » Burgonyás-köményes kenyér » Köményes-rozsos kenyér » Köményes likőr


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.