Tutireceptek.hu fejléc

Könnyű brassói recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
30 dkg pulykamell
1 dl étolaj
3-4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál őrölt pirospaprika
1/2 mokkáskanál őrölt feketebors
kevés só
személyenként 1 nagyobb burgonya

Elkészítés:
Az olajat a fűszerekkel és a fokhagymával jól összekeverjük, a felkockázott pulykamellet ezzel bepácoljuk és hűtőben 1-2 órát pihentetjük. A megtisztított, megmosott krumplit akkora kockákra vágjuk, mint a pulykamellet. Tűzálló tálba tesszük az olajjal együtt a pulykamellet, a krumplit, és 180-200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Tanácsok:
Teflonbevonatos serpenyőben is elkészíthető, ez esetben tegyünk alá 1-2 evőkanál vizet, nehogy odakapja, és az elején fedő alatt hagyjuk legalább félig megpuhulni.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: ördög


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pihe könnyű kiflicskék » Könnyű keksz szalámi » Habkönnyű mákos » Könnyű nyári gyümölcsös
» Könnyű lecsó » Brassói aprópecsenye.. » Könnyű ebéd csirkehúsból » Könnyű fánk
» Pehelykönnyű kuglóf U1 » Pillekönnyű fánkok » Könnyű, gyors kakaós süti » Pillekönnyű túrós süti
» Máj brassói módra » Pillekönnyű túrógombóc 1. » Könnyű Minestrone » Brassói szarvacskák


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.