Tutireceptek.hu fejléc

Könnyű, ízletes túrós pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
A tésztához:
500 g búzaliszt (BL55)
500 g túró (félzsíros)
500 g vaj
2 db tojássárgája
30 g élesztő (friss, 7 g szárított élesztő = 25 g friss élesztő)
20 g só
A kenéshez:
tojás

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük.
Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk a tésztát, és 20 percig hűtőben pihentetjük.
Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, az egyik felét nagyon vékonyan, alaposan kenjük le tojással, majd hajtsuk rá a tészta másik felét.
A tésztát forgassuk el 90 fokkal, majd ismételjük meg a 3. pontban foglaltakat.
Végül nyújtsuk ujjnyi vastagra a tésztát, és kis - maximum 4 cm átmérőjű - pogácsaszaggatóval szúrjuk ki, tojással kenjük meg.
10 perc pihentetés után sütőbe tesszük. Az előmelegített 200 C-os sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük a pogácsákat. Addig süssük őket, amíg mindegyiknek szép világosbarna színe nem lesz.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Habos túrós palacsinta » Túrós rudacskák » Sós pogácsa » Könnyű Keksztorta
» Túrópogácsa » Kapros juhtúrós lángos » Csokis-túrós rakott rétes » Túrós-citromos torta
» Túrós pötty » Könnyű citromos süti » Finom pogácsa » Pöstyéni túrós
» Kapros- juhtúrós nokedli » Zabpogácsa » Burgonyás húspogácsa » Finom túrós lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.