Tutireceptek.hu fejléc

Könnyű salátaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
5 dkg vaj
2 csapott evőkanál liszt
8 dl zöldségleves
20 dkg kifliburgonya
1 nagy fej saláta
2 dl tejföl

cukor
ecet
a tálaláshoz:
levesgyöngy vagy zsemlekocka

Elkészítés:
A lisztet a forró vajon halvány rózsaszínűre pirítjuk. A megforrósított levessel felengedjük, és 6-8 percig forraljuk. Ezalatt a burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, karikákra vágjuk, és a levesbe dobjuk. A salátát folyó vízben alaposan leöblítjük, ujjnyi laskákra metéljük, és ha a burgonya már majdnem puha, ezt is hozzáadjuk. Amikor a saláta egy kissé összeesett, a tejfölt néhány kanálnyi forró levessel elhabarjuk, és állandóan kevergetve a levesbe öntjük. Egyszer felforraljuk, megsózzuk, egy kevés cukorral és ecettel pikánsra ízesítjük. Betétként levesgyöngyöt vagy zsemlekockát kínálunk hozzá.

Tanácsok:
Italajánlat: száraz fehérbor

Elkészítési idő: 25 perc
Kalóriatartalom: 430 k kcal

A receptet beküldte: Emoke77


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Könnyű, gyors kakaós süti » Gyors könnyű vacsi » Könnyű ebéd csirkehúsból » Habkönnyű tejberizs
» Erdélyi salátaleves » Könnyű és gyors briós » Habkönnyű mákos » Könnyű citromos sütemény
» Pillekönnyű fánkok » Habkönnyű rizsfelfújt » Pehely könnyű túrógombóc » Könnyű Minestrone
» Könnyű fánk » Habkönnyű csokoládékrém » Habkönnyű nyári édesség » Könnyű keksz szalámi


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.