Tutireceptek.hu fejléc

Konyakos meggy nyersen recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg jó érett, magozott meggy, 1 kg kristálycukor, 1 dl konyak, 5 g benzoesavas nátrium vagy szalicil.

Elkészítés:
Az előkészített meggyet egy mély üveg- vagy porcelánedényben összekeverjük a cukorral és a tartósítóval. 2-3 napig állni hagyjuk és naponta többször átkeverjük, hogy a cukor jól átjárja. Ha már a cukor tökéletesen feloldódott a meggylében, üvegekben töltjük és megöntözzük konyakkal. Celofánnal lekötjük és a kamrában végleges helyére állítjuk a befőttet.


A receptet beküldte: csidar

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyes bögrés süti » Meggyes francia krémes » Gesztenyés-meggyes rétes » Diétás meggyes sütim
» Meggyes túrófelfújt 2. » Márványos-meggyes süti » Konyakos eper » Konyakos narancsturmix
» Meggyes tepsis palacsinta » Joghurtos meggyes » Meggyes-kakaós süti » Kavart meggyes süti
» Meggyes hullámos sütemény » Kavart meggyes szelet » Hideg meggyleves mentával » Meggyes golyó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.