Tutireceptek.hu fejléc

Konyakos töltött bárányborda recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
90 dkg bárányborda
4 evőkanál olaj
A töltelékhez 3 gerezd fokhagyma
2 lilahagyma
4 új hagyma
5 dkg kenyérbél
1 tojás
10-10 dkg szalonna és darált bárányhús
2-2 evőkanál konyak és apróra vágott menta
csipetnyi négy fűszerkeverék
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
őrölt bors, só

Elkészítés:
A fokhagymát és a lilahagymát apróra, az új hagymát 4 cm-es darabokra vágjuk. Az elmorzsolt kenyérbelét, a tojást, a szalonnát, a fokhagymát, a lilahagymát, az újhagyma szárát, a konyakot és a négy fűszerkeveréket összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, robotgéppel pürésítjük. Beledolgozzuk a petrezselymet, a mentát, a hagyma fehér részét és a darált húst. A bordát hosszában felszúrjuk, a töltelékkel megtöltjük, és a nyílást bevarrjuk, olajjal megkenjük, és meleg sütőben félig megsütjük. A húst kivesszük, alufóliába csomagoljuk, és 15 percig langyos sütőben sütjük. A sütéskor keletkezett levet 2 dl forró vízzel összekeverjük, majd szitán áttörjük. A húst felszeleteljük, a szószt külön kínáljuk.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyulai töltött karaj » Töltött padlizsán 2 » Juhtúrós töltött tojás » Töltött cukkíni egyszerűen
» Csirkehússal töltött alma » Bolognai töltött cukkini » Csirkemájjal töltött gomba » Töltött kínai kel
» Töltött bundás » Hamis töltött káposzta. » Hússal tőltötthagyma » Grillázzsal töltött ostya
» Töltött cukkini gazdagon » Galyasági töltött pecsenye » Töltött papucs » Töltött körte


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.