Tutireceptek.hu fejléc

Köpenyes burgonya recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
80 dkg kelkáposzta
50 dkg burgonya
2tojás sárgája
10 dkg reszelt sajt
1 evőkanál zsír
törött bors
2 evőkanál zsemlemorzsa
köménymag


Elkészítés:
A kelkáposztát leveleire bontjuk és köménymagos sós vízben nem túl puhára főzzük.A negyedelt burgonyát is megfőzzük,áttörjük.Ízesítjük sóval,borssal belekeverjük a tojás sárgákat és a reszelt sajtot.
A kelleveleket megtöltjük a burgonyapürével,összegöngyöljük,kizsírozott tűzálló tálba tesszük,öntünk rá egy merőkanálnyi vizet a tetejére kevés zsírt teszünk,sütőben fedő alatt 20-25 percig sütjük.A megmaradt zsírban halványra pirítjuk a zsemlemorzsát és tálaláskor a töltelék tetejére szórjuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyás gombás tekercs » Túróval töltött burgonya » Burgonyakrém leves » Csőben sült burgonyatorta
» Burgonya omlett » Rakott túrósburgonya » Rakott burgonyapüré » Burgonyagombóc leves 2.
» Orosz burgonyasaláta » Burgonyás pite lazaccal » Karfiolos rakott burgonya » Juhtúrós töltött burgonya
» Májas burgonyarolád » Szalonnás burgonyafőzelék » Burgonyasaláta majonézesen » Burgonyás-kolbászos omlett


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.