Tutireceptek.hu fejléc

Korhely-halászlé recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1-2 kg ponty
1 db vöröshagyma
fél dl olaj

tárkony ecet
bors evökanál mustár
1-2 dl tejfől v. tejszin
1 evőkanál liszt

Elkészítés:
A halat kifilézzük, a a gerincét kevés sós lében elő főzzük átpaszirozzuk. A vöröhagymát aprókockára vágjuk és az olajon mepároljuk,majd felengedjük az átpaszirozott lével, sózzuk, borsozzuk, tárkony ecetet annyit teszünk hogy kellemes savanykás legyen. Beletesszük a halat, felengedjük annyi vizzel, hogy éppen ellepje,
kb. 20 percig kis lángon fözzük.

Majd a tejszinbe keverjük a lisztet és behabarjuk
forron tálaljuk.


A receptet beküldte: gevi1931


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sült hal gombás mártásban » Sushi-variációk » Tonhalas szendvicstorta » Gyümölcsös ponty
» Hal finom bundában » Halas penne » Hal burgonyabundában » Lazacos palacsinta
» Sült tengeri hal hagymaágyon » Tepsiben sült kárász » Halfasírt golyócskák » Rakott hal káposztával
» Spenótos-lazacos lasagne » Korhely halászlé pontyból » Halászlé egyszerüen » Paprikás hal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.