Tutireceptek.hu fejléc

Korhelyleves szárított gombával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
tetszés szerinti mennyiségek: savanyú káposzta, szárított vargánya, füstölt házi szalonna, vöröshagyma, só, őrölt fekete bors, babérlevél, csipetnyi majoránna, őrölt fűszerpaprika.

Elkészítés:
A szalonnát apró kockára vágjuk, a bőrkét egészben hagyjuk. A savanyú káposztát egy centisre felaprózzuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, majd félfőre vágva felszeleteljük. A szalonnát megpirítjuk a bőrkével együtt, majd rádobjuk a vöröshagymát és megpároljuk. Következik a savanyú káposzta, amit átkevergetve párolunk pár percig, majd egy jó evőkanálnyi fűszerpaprikával meghintjük és átkeverjük. Ezt követően felöntjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi. Beledobunk 2 jó marék szárított vargányagombát, 2-3 babérlevelet, meghintjük sóval és őrölt fekete borssal, 1-2 csipetnyi majoránnával, majd fedő alatt főzzük addig, amíg a káposzta megpuhul. Tálaláskor hideg tejfelt is kínálhatunk hozzá. Hidegen és melegen egyaránt finom.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gulyásleves gombával. » Gombával töltött cékla » Gombával töltött kellevél » Parajkrokett gombával
» Gombával töltött tök » Gombával töltött burgonya » Korhelyleves » Sertésmáj gombával
» Gombával töltött sonka » Göngyölt sonka gombával » Gombával töltött karaj » Gombával töltött krumpli
» Tepsis csirkemell gombával » Tepsis husi gombával » Gombával töltött tojás » Korhelyleves egyszerűen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.