Tutireceptek.hu fejléc

Körtés kotlett recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg sertéskaraj
1 kg burgonya
4 hagyma
1 kg kemény körte,
2 teáskanál kömény,
4 dkg vaj,
10 dkg szalonna,
1/4 l fehérbor,
húsleves (lehet kockából is),

fehér bors,
petrezselyem.

Elkészítés:
A húst sós vízben 1,5 órán keresztül pároljuk. Mossuk, hámozzuk meg a krumplit, vágjuk kockára. A hagymát megtisztítjuk, nem túl vékony karikára vágjuk.
A körtét meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat, negyedeljük.
A húst daraboljuk fel.
Tegyük tepsire, halmozzunk köré körtét és szalonnát, majd erre a burgonyát és a hagymát.
A húslevest a fehérborral elkeverjük, megborsozzuk, és a húsra öntjük, addig, amíg a burgonyát a feléig ellepi.
Az egészet szórjuk meg köménnyel, olvasszunk rá vajat.
Előmelegített sütőben kb. 40-45 percig süssük, amíg a burgonya ropogós barnára sül.
Tálaláskor díszítsük petrezselyemmel.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes-körtés oldalas » Körtés áfonyás sütemény » Körtés kalács » Körtés limonádé
» Gyömbéres körtés turmix » Körtés banánital » Körtés-zabpelyhes süti » Körtés-pulykás saláta
» Körtés kosárka marcipánnal » Körtés-csokis torta » Diós-körtés rétes » Joghurtos körtesaláta
» Körtés gyümölcs saláta » Körtés tejbegríztorta » Marcipános körtés pite » Kijevi kotlett


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.