Tutireceptek.hu fejléc

Körtés-mandulás pite mézzel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók (5 szelethez)
62 g mandulaliszt (darált mandula)
62 g liszt
62 g porcukor
62 g kristálycukor
2 db kicsi tojás
42 g vaj
1 nagy teáskanál tejföl
25 g sütőpor
só,
citromhéj,
vaníliás cukor
2.5 db körte
porcukor és méz a díszítéshez

Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 175 C-ra.
Mossuk meg, és hámozzuk meg a körtéket, majd vágjuk félbe, és vágjuk ki a magházat. Ha ezzel készen vagyunk, tegyük félre, és egy 20 cm átmérőjű tortaformát vajazzunk ki, majd ezt is tegyük félre, és készítsük el a pitét.
A vajat a porcukorral, citromhéjjal, sóval, vaniliás cukorral, tojássárgával, és a tejföllel habosra keverjük.
Egy másik edényben összekeverjük a szárazanyagokat (lisztet, mandulalisztet, sütőport)
A tojásfehérjét a kristálycukorral habbá verjük, és óvatosan keverjük hozzá a vajas masszához. Lassan szórjuk hozzá a szárazanyagokat, és keverjük simára.
Öntsük bele az előkészített formába, egyengessük simára, és helyezzük rá a fél körtéket. 175 C-on süssük készre kb 45 perc alatt.
Tálalás előtt felszeleteljük, úgy hogy minden szelet közepére essen egy szem körte. Porcukrozzuk, és a tányéron mézzel lecsorgatjuk.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromszörp mézzel » Mézzel kandírozott gyömbér » Csülök mézzel » Kókuszkocka mézzel
» Banán mézzel » Bodzavirág szörp mézzel » Csokisüti » Mézes zserbó gazdagon
» Radír szelet » Vegyes-gyümölcstorta » Pudingkocka » Házi francia krémes torta
» Hat lapos fehér torta » Csokis (ünnepi) almatorta » Kat Croissantja » Szalalkális tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.