Tutireceptek.hu fejléc

Kovász recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
Rozsliszt
melegvíz

Elkészítés:
Kovász
1. nap
- 5 evőkanál rozsliszt (csak is rozslisztet használjunk, ebből készül a legjobb kovász!!)
- fél deci kéz meleg víz
A kettőt összekeverjük egy edényben. Ha tudjuk, akkor napközben is keverjük meg többször.

2. nap
- ismét 5 evőkanál liszt és fél deci kéz meleg víz (ne legyen melegebb, mert akkor nem tud életben maradni a kovász)

3. nap
- ismét 5 evőkanál liszt és fél deci víz

Most várunk, hogy elkészüljön a kovász! Ha már erjedt illata van és fel is jön, mint a kelt tészta, akkor biztos, hogy sikerült!
Ekkor berakhatjuk a hűtőbe, és használat előtt fél-egy nappal elővesszük.

A hűtőből kivett alap kovász
Használata
 az alap kovászt kivesszük a hűtőből
 hozzáadunk 6-7 evőkanál rozslisztet és 1-2 deci meleg vizet. Összekeverjük, és szobahőmérsékleten tároljuk
 közben többször megkeverjük
 a kenyértészta alapjához teszünk a kovászból (olyan 1-2 evőkanálnyit kg-ként, de lehet, hogy kell a 4 evőkanálnyi is). Készre dagasszuk a kenyeret, kelesszük és kisütjük!


A receptet beküldte: gabrietta


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kovászos kalács » Kovászos uborka, mifelénk » Kovászos uborka - télire » Sváb kovászos uborka.
» Kovászolt fokhagyma » Kovászos savanyú káposzta » Kovászos uborka töltve » Kovászos kenyér
» Töltött kovászos uborka » Kovászos cukkini » Kenyér - nem kovászos » Kovászos káposzta
» Kovászos kenyér egyszerűen » Chiamagos csokoládé » Amás-diós » Dubarry csirke, másképp


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.