Tutireceptek.hu fejléc

Kovászos savanyú káposzta recept

Kategória:


Hozzávalók:
2 nagy fej káposzta
2 evőkanál só
1 szelet száraz kenyér
1 csokor kapor
3-4 babérlevél
1-2 hegyes erős paprika
pár szem bors

Elkészítés:
A káposzta külső leveleit leszedjük majd hajszál vékonyra szeleteljük.Sóval meghintve 1-2 óráig állni hagyjuk.A sóból kinyomkodva egy ötliteres üvegbe rakjuk .Közé tesszük a babérlevelet,borsot és a paprikát is.Tetejére rakjuk a kaprot és a szelet kenyeret.Az üveget feltöltjük langyos vízzel.Lefedve napos helyen 3-4 napig érleljük.Ha elég savanyú a levét leöntjük de leszűrve visszaöntjük rá.Felhasználásig hűvös helyen tároljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Serpenyős káposzta 2. » Káposztás pogim » Gombás rakott káposzta » Savanyú káposztás borda
» Kínai erős-savanyú leves » Savanyú csirkezúza » Babos káposzta » Káposzta saláta 2
» Húsos káposzta » Káposztás pacal » Káposztás kocka, cvekedli » Káposztás burgonya
» Káposztás-sárgarépa saláta » Káposztás oldalas kuktában » Savanyú malacleves » Szabolcsi töltött káposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.