Tutireceptek.hu fejléc

Kozák sapka recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához (piskóta):
7 db tojás,
21 dkg porcukor,
20 dkg liszt,
szódabikarbóna (1 púpozott késhegynyi),
3 dkg kakaó.

A krémhez:
5 evőkanál liszt,
15 dkg cukor,
1/2 l tej,
1 csomag vaníliás cukor,
25 dkg vaj.
A mázhoz (gáz fölött melegítjük):
5 dkg csokoládé, 5 dkg vaj.

Elkészítés:
A piskóta elkészítése:
A tojássárgáját kikeverjük a porcukorral.
A tojás fehérjét habbá verjük és a liszttel (+ szódabikarbóna) "összeemeljük" a kettőt.

A lehűlt piskótát először félbevágjuk, ribizli lekvárral,
és a 2/3 krémmel megkenjük.
A két fél piskóta részt óvatosan egymásra rakjuk, majd szeletekre vágjuk.
A szeleteket külön-külön átkenjük a megmaradt 1/3 krémmel,
és a darabokat kókuszreszelékbe mártogatjuk, mind a 4 oldalán
(a tetejét nem kenjük be krémmel!). Tálcára rakjuk egymás mellé.
Csokoládémázzal a szeletek tetejét külön-külön bekenjük.


A receptet beküldte: ostkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kozák sapka torta » Kozáksapka » Kozák sapka sütés nélkül » Mikulás süti epersapkával
» Kozák sapkák » Rusei sapkácskák » Papasapka torta » Kozák sapka 2.
» Rusian sapkák :) » Hólabda / kozáksapka » Rusei sapkák » A Mikulás sapkája
» Diétás kozáksapka » Sodrott rétes » Csokoládé mousse » Hagyományos fánk


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.