| Krémes receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 cs. leveles tészta 25 dkg cukor 9 dl víz 4 cs. vanília puding 4 dl víz 12 db tojásfehérje 25 dkg cukor Elkészítés: A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztom kettévágom, elnyújtom, kisütöm. Egy nagy lábasba beleöntök 9 dl vizet, hozzáadok 25 dkg kristálycukrot és felfőzöm. Elkeverem a 4 cs. pudingport a 4 dl (hideg) vízben és hozzáöntöm a sziruphoz, folyamatosan keverve sűrűre főzöm. A tojások fehérjét 25 dkg cukorral nagyon kemény habbá verem, és a még forró krémhez keverem. A lapokat a meleg krémmel megtöltöm. Ha kihült szeletelem. Tanácsok: Az egyik lapon még sütés előtt bejelölöm a vágás helyét, és majd ez lesz a felső lap. Így könnyebb lesz szeletelni. Én általában egy éjszakát hagyom hülni. A krém készítésénél az a fontos, hogy a fehérjét a cukorral nagyon kemény habbá verjük. Nem kell zselatin bele. Megéri elkészíteni. A receptet beküldte: Cili59 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |