Tutireceptek.hu fejléc

Krémes curry, ami nem bántja a csípőt - life network recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
csirke (mellfilé, kisebb 4-5 cm-es darabok)
0%-os görög joghurt
currypor
rizs
egész fahéj
currylevél
sáfrány
mustármag
currykrém
hagyma
félzsíros kókusztej (vagy e helyett is joghurt)
paradicsomlé
koriander

Elkészítés:
A csirkét egész éjszakára pácoljuk be 0%-os görög joghurtban és curry-ben.
Berakjuk a jó meleg sütőbe.
Készítünk egy ízes rizsköretet:
Rakjunk bele egész fahéjat, currylevelet, egy csipet sáfrányt, és egy nagyon pici mustármagot.
Az indiaiak imádják a vajban megforgatott rizst, ami elég zsíros. A mi rizsünk nem lesz tele zsírral, de az íze ugyanolyan marad.
Úgy 10 percig főzöm a rizst, majd leveszem, és hagyom, hogy megszívja magát újabb 10 percig.
A szósz: currykrém, amit betakarunk aprított hagymával.
A csirkét kivesszük a sütőből.
Félzsíros kókusztejből és egy kis paradicsomléből adunk a szószhoz.
Beletesszük a húst, végül teszünk kevés friss aprított koriandert és görög joghurtot a tetejére.

Tanácsok:
Extra vékony hatás: kókusztej helyett is joghurtot tegyél bele.

A tévéből loptam a receptet. Még nem készítettem el, de előbb utóbb kipróbálom.
Gyanús, hogy nincs benne só, bors. Szerintem kell, csak összecsapták a szinkront...
De az is lehet, hogy nem.

Kalóriatartalom: 543 kcal

A receptet beküldte: _anatha_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hartyányi krémes » Mazsolás-currys csirke » Kókuszkrémes ostya » Egyszerű hamis krémes
» Csokikremes aprosuti » Kávékrémes finomság » Egyszerű krémes » Skót krémes I.
» Sajtkrémes melegszendvics » Piskótás francia krémes » Banánkrémes Pite » Bugátsza.(Krémes sütemény)
» Nutellás krémes » Mézes-diós krémes » Gesztenyés krémes » Andland Debreceni krémese


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.