Tutireceptek.hu fejléc

Krémes hagymaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
-6 nagy fej vöröshagyma
-3 ek. olaj
-1 db húsleveskocka
-aprított petrezselyem
-2 ek liszt
-2 dl tejszín
-2 kk ételízesítő
-só, bors

Elkészítés:
A hagymákat kockákra vágjuk, a felét egy lábosba rakjuk, megfonnyasszuk olajba, a másik felét félre tesszük.
A megfonnyasztott hagymát 2 dl vízzel felöntjük, és teszünk bele 2 kávéskanál sót. Ezt beleöntjük a turmixgépbe, és jól összeturmixoljuk. Utánna visszaöntjük a lábosba, öntünk hozzá még 2-3 dl vizet, beledobunk egy húsleveskockát, és hozzáadjuk a félretett, kockára vágott hagymát. Felforraljuk, ízesítjük még kevés borssal, aprított petrezselyemmel, és 2 kávéskanál ételízesítővel. Amíg felforr egy kistálba teszünk két evőkanál lisztet, és 2 dl tejszínt, ha nagyon sűrű akkor még egy kis vízzel higíthatjuk, és csomómentesre kikeverjük. Ezt a forrásba lévő hagymalevesbe öntjük, folyamatos kevergetés mellett, amint besűrűsödött, levesszük a tűzről.

Tanácsok:
Pirított zsemlekockával, és reszelt sajttal tálaljuk.

Petrezselyemlevéllel díszítjuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Katica_11


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kókusz-krémes kocka » Túrókrémes alma » Kókuszkrémes szelet » Mézes francia krémes
» Andland Debreceni krémese » Krémes máktorta » Sült krémes banán » Citromos krémes szelet
» Mogyorókrémes karika » Mentás hagymaleves » Csokikrémes piskóta torta » Darált kekszes krémes
» Piskótás francia krémes » Narancsos krémes » Sajtkrémes minifánk » Krémes tojások


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.