Tutireceptek.hu fejléc

Krémes hókocka recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 dkg szalalkáli
3 ek.cukor
10 dkg margarin
kevés só
1 tojás
kevés tejföl

A krémhez:
5 dl tej, 20 dkg vaj
30 dkg porcukor
1 cs.vaniliás cukor
4 ek.liszt

Elkészítés:
A tésztához a lisztet, a szalalkálit, a cukrot, sót, margarint és tojást kevés tejföllel jól gyúrható tésztává dolgozzuk össze. Három egyforma cipóra osztjuk, és nagy gáztepsiben három vékony lapot sütünk belőle.
A töltelékhez 1/4 liter tejet 10 dkg vaniliás cukorral felforralunk és lassan hozzákeverjük a 4 kanál liszttel elkevert másik 1/4 liter tejet. Ha pépszerű, levesszük a lángról, és ha kihűlt, összedolgozzuk az előzőleg kikevert 20 dkg vajjal és 30 dkg porcukorral.
Ezzel a krémmel megtöltjük a lapokat. A felső lapra nedves szalvétát borítunk, és egy éjjelen át így hagyjuk. Reggel levéve a szalvétát a tésztát dúsan meghintjük vaniliás porcukorral. Négyszögekre vágva kínáljuk.


A receptet beküldte: andland


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Omlós krémes » Mogyorókrémes muffin 2. » Májkrémes hagymasaláta » Kekszkrémes lúdláb
» Ananászkrémes csirke » Krémes krémje U1 » Banánkrémes pite 2. » Skót krémes Emyke módjára
» Almás-krémes » Krémes szőlő saláta » Gyarmati krémes » Sajtkrémes-gombás levél
» Albán finom krémes » Különleges krémes » Epres-krémes palacsinta » Citromkrémes sütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.