Tutireceptek.hu fejléc

Krémes isler recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához

14 dkg vaj
14 dkg liszt (finom)
9 dkg mandula (őrölt)
7 dkg porcukor
1 csipet só

A krémhez

15 dkg vaj
4 dkg porcukor
6 dkg csokoládé (főzős)
50 ml rum

Az összeragasztáshoz

10 dkg lekvár/ dzsem (ribizli- vagy vegyes gyümölcslekvár)

A tetejére

10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:
14 dkg vajat a liszttel, a mandulával, porcukorral, sóval sima tésztává dolgozzuk.
Hidegen 2 órát pihentetjük.
4 mm vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
200 fokon kb. 10 percig sütjük.
Ha kihűlt, a felét megkenjük lekvárral, a lekvár tetejére vajkrémet teszünk (a 15 dkg langyos vajat 4 dkg porcukorral habosra keverjük, majd belekeverjük a langyosra melegített főző csokit és a rumot).
Ezután a sütik meg nem kent felét rátesszük a lekváros lapokra, majd csokimázba mártjuk a tetejüket.

Tanácsok:
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Görög krémes » Almás krémes kocka » Szalalkális krémes » Amerikai krémes pudinggal
» Citromos krémes » Kávékrémes piskótatekercs » Krémes szelet másképpen » Sajtos krémes
» Mézes-krémes Kata-féle » Krémes - klasszikus » Omlós krémes Tésztásfültől » Karamellás krémes
» Habos isler » Krémes pulykafalatkák » Túrókrémes csokisütemény » Sima krémes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.