Tutireceptek.hu fejléc

Krémsajtos-sonkás burgonya recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya
15 dkg vaj
5 tojás
2 dl tejföl
10 dkg krémsajt
30 dkg finomra vágott sonka
vaj
morzsa, só

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, vékonyra szeleteljük.
A vajat kikeverjük a tojások sárgáival, a tejföllel, a krémsajttal, kevés sóval. Hozzáadjuk a sonkát, óvatosan belekeverjük a burgonyát, végül a felvert tojásfehérjét.
Egy tepsit kivajazunk, megszórjuk morzsával, és beleöntjük a masszát. A tetejére kevés morzsát hintünk, kis vajdarabkákat rakunk rá. Kb. 30 percig sütjük.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Petrezselymes újburgonya » Tejfölös lecsós burgonya » Húsos töltött burgonya » Túrós burgonyakrém
» Burgonyás sajtos fasírt » Burgonyás zöldbab » Burgonyás sós pite » Rácos burgonya
» Gombás burgonya » Rakott hagymás burgonya » Tavaszi burgonyasaláta » Francia rakott burgonya
» Burgonyapürében sült tojás » Burgonyás teakifli » Burgonyás kenyér » Burgonyás lángos


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.