Tutireceptek.hu fejléc

Krémtúrós-barackos pite citrommázzal recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt (nálam 1/3 fehér tönkölyliszt, 1/3 rétesliszt, 1/3 simaliszt volt)
25 dkg vaj
1 csomag sütőpor
2 tojás sárgája
2 dl tejföl
6 dkg porcukor
csipet só
A töltelékhez:
50 dkg krémtúró
2 tojás sárgája
mazsola - ízlés szerint
30 dkg őszibarack
1/2 csomag vaníliás pudingpor
2+2 db babapiskóta
1 citrom reszelt héja
10 dkg cukor - ízlés szerint (lehet xilit és nádcukor is)
A citrommázhoz:
1/2 citrom leve
2-3 dkg vaj
18 dkg porcukor (átszitálva)

Elkészítés:
A tésztához a sütőporral elkevert lisztben a vajat szétmorzsoljuk, a többi hozzávalóval rugalmas tésztát gyúrunk, letakarva pihentetjük, ameddig a tölteléket elkészítjük.

A krémtúrót keverőtálban kikeverjük a cukorral, a tojások sárgájával, a pudingporral, 2 reszelt babapiskótával, a citromhéjjal és a mazsolával.
A barackok héját lehúzzuk, kimagozzuk, kis kockákra daraboljuk. A 4 tojás fehérjét 1 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük. A túróhoz keverjük két részletben finoman a kemény habot, végül beleforgatjuk a barackot.

A tésztát felezzük, egyik felét lisztezett felületen előre kikent közepes tepsibe nyújtjuk. Ráreszelünk 2 db babapiskótát, elsimítjuk rajta a tölteléket. A másik tésztalapot is kinyújtjuk, és sodrófára tekerve a töltelékre görgetjük. Tetejét villával sűrűn megszurkáljuk, előmelegített 190 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt enyhe pirulásig sütjük.

A tésztát hűtjük, közben a mázhoz valókat kikeverjük (sűrű tejföl állagúnak kell lennie), és még a langyos sütemény tetejére kenjük.

Mire a tészta teljesen kihűl, a máz is megszárad, szeleteljük és tálaljuk.

A tésztába és a töltelékbe szándékosan kevesebb cukrot használtam, mint a sima túrós piténél a máz miatt.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Édes szerelem » Lepke torta » Mazsolás tallér » Gyors túrós muffin
» Piskóta Nono módra.) » Szellemhabcsók » Baby tészta (márványos) » Legyező torta
» Kajszi szelet » Amerikai zöldcitromos lepény » Ananászforgács » Ferdinánd
» Fahéjas csillagocskák » Amerikai banános palacsinta » 5 lapos zserbó » Edit csodapalacsintája


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.