| Krétai makaróni (Skioufichta) receptTésztafélék Hozzávalók: A makarónihoz való alapanyagok: Fél kg liszt egy pohár víz 1 kiskanálnyi só 3 evőkanál krétai oliva olaj 1 pohár reszelt anthotiro sajt 1-2 evőkanálnyi vaj Elkészítés: A lisztet a vízzel, sóval és az olajjal összegyúrjuk. Egy órát hagyjuk állni a masszát, aztán elkészítjük a makarónit. Készítsünk kb. ujjnyi méretű csíkokat és ezt kb. 3 cm hosszúságú kis darabokra vágjuk, majd ceruza alakúra sodorjuk. Szórjuk meg a gyúródeszkát liszttel, majd tegyük rá a makarónit egy órán keresztül száradni. Aztán szedjük össze, és forró vízben főzzük egy fél órán keresztül. Szedjük ki egy mélytányérra, öntsünk rá forró vajat (lehetőleg 'stacovoutiro' fajtát) és szórjuk rá a reszelt anthotiro sajtot. Tanácsok: Ha valaki ismeri ezt a fajta sajtot ill. vajat, és azt hogy ezeket mivel lehet helyettesíteni, kérem írja meg... bár talán 'sima' feta v. feta jellegű sós sajttal is finom lehet, próbáljuk ki. A receptet beküldte: shamila Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |