Tutireceptek.hu fejléc

Krétai makaróni (Skioufichta) recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
A makarónihoz való alapanyagok:

Fél kg liszt
egy pohár víz
1 kiskanálnyi só
3 evőkanál krétai oliva olaj
1 pohár reszelt anthotiro sajt
1-2 evőkanálnyi vaj

Elkészítés:
A lisztet a vízzel, sóval és az olajjal összegyúrjuk. Egy órát hagyjuk állni a masszát, aztán elkészítjük a makarónit. Készítsünk kb. ujjnyi méretű csíkokat és ezt kb. 3 cm hosszúságú kis darabokra vágjuk, majd ceruza alakúra sodorjuk. Szórjuk meg a gyúródeszkát liszttel, majd tegyük rá a makarónit egy órán keresztül száradni. Aztán szedjük össze, és forró vízben főzzük egy fél órán keresztül. Szedjük ki egy mélytányérra, öntsünk rá forró vajat (lehetőleg 'stacovoutiro' fajtát) és szórjuk rá a reszelt anthotiro sajtot.

Tanácsok:
Ha valaki ismeri ezt a fajta sajtot ill. vajat, és azt hogy ezeket mivel lehet helyettesíteni, kérem írja meg... bár talán 'sima' feta v. feta jellegű sós sajttal is finom lehet, próbáljuk ki.


A receptet beküldte: shamila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldborsos makaróni » Makaróni nápolyi módra » Eredeti milánói makaróni » Magyaros makaroni
» Csülkös rakott makaróni » Különleges makaróni » Joghurtos makaróni » Ropogós makaróni
» Makarónis pulykasaláta » Tojásos makaróni » Makaróni pite » Cheddar sajtos makaróni
» Sajtos makaróni » Rakott makaróni » Paradicsomos makaróni 2. » Makaróni csirkehússal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.