Tutireceptek.hu fejléc

Krumplifelfújt brokkolival recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
80 dkg brokkoli
50 dkg krumpli
15-15 dkg juhtúró és krémsajt
3 tojás
2 kis pohár tejföl
oregánó, kakukkfű, őrölt bors, só, fokhagyma

Elkészítés:
A brokkolit 5 percre forrásban lévő sós vízbe teszem, leszűröm, és hideg vízzel leöblítem.
A meghámozott krumplit egészben, sós vízben megfőzöm.
A tojásokat felverem, hozzákeverem a krémsajtot és a tejfölt, majd sóval, a fűszerekkel és zúzott fokhagymával ízesítem.
Kivajazott sütőtálba rétegezem a brokkolit és a felszeletelt krumplit, a rétegek közé juhtúrót morzsolok, és megöntözöm a sajtos-tejfölös keverékkel. A rétegeket külön sózni nem kell, inkább az öntetet fűszerezem erőteljesebben. (A tetejére öntet kerüljön.)
Sütőben közepes lángon aranybarnára sütöm.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott tészta brokkolival » Brokkolival töltött fasírt » Spagetti brokkolival » Brokkolis krumplifelfújt
» Sertéskaraj brokkolival » Tepsis-hagymás csirke » Fetasajtos rakott krumpli » Máj és alma
» Tavaszi tarhonyás hús » Töltött finom cukkini » Spenót darált hússal » Argentin palacsinta II.
» Valenciai paella » Mandulás tejberizs » Klasszikus paella » Tejfölös sajtos tortilla


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.