Tutireceptek.hu fejléc

Krumplival töltött káposzta recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
4 személyre:
80 dkg burgonya
50 dkg kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 tojás
3 evőkanál olaj
1 mokkáskanál őrölt kömény
2 dl tejföl

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük és összetörjük.
A káposztát leveleire szedjük, az ereket levágjuk róla, megmossuk.
A leveleket forrásban lévő sós vízben 4-5 percig főzzük, majd tésztaszűrőn lecsurgatjuk.
A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
A tojást sós vízben keményre főzzük, meghámozzuk, és apróra vágjuk.

Az olaj felét serpenyőben felforrósítjuk, és a hagymát aranysárgára pirítjuk benne.
Beletesszük a fokhagymát, és egyet-kettőt kavarunk rajta, és levesszük a tűzről.
A hagymát hozzáadjuk az áttört burgonyához, beletesszük a főtt tojást, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk őrölt köménnyel.
Az egészet jól összekeverjük.
A tölteléket a káposztalevelekre elosztjuk, feltekerjük, két végét kissé benyomkodjuk (mint a hagyományos töltött káposztánál).
Kiolajozunk egy lábost, a töltelékeket szorosan egymás mellé belerakjuk, hogy ki ne bomoljanak. Aláöntünk 1 dl vizet, ráöntjük a tejfölt, és lefedve, lassú tűzön, kb. 20 perc alatt megpároljuk.
Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sült, töltött padlizsán » Gesztenyével töltött fácán » Toros káposzta » Töltött cukkini sajttal
» Lucskoskáposzta » Hurkás kelkáposzta » Ormánsági töltött káposzta » Töltött tojás sütve
» Rakott hal káposztával » Gombával töltött karaj » Brassói rakott káposzta » Fóliás káposztás hús
» Sonkás-sajtos kelkáposzta » Töltött gombakosárkák » Káposztás pogácsa 1. » Fincsi töltött tök


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.