Tutireceptek.hu fejléc

Kukorica puffancs recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1 db kukoricakonzerv
5 ek. finomliszt
2 db tojás
2 dl tej
1 fej vöröshagyma
1 ek. étolaj
1 tk. sütőpor
ételízesítő

őrölt fekete bors
étolaj a sütéshez

Elkészítés:
A hagymát az olajon megpárolom, majd botmixerrel pépesítem. A egész tojásokból a tejjel és a liszttel finom, sűrű palacsinta tésztát készítek. Hozzáadom a kukoricát, sütőport, egy kevés ételízesítőt és a hagymát, kevéske borsot adok hozzá, ha szükséges sót (vigyázzunk, mert az ételízesítő sós). Jól összekeverem. Az olajat felforrósítom és a masszát olajos kanál segítségével beleszaggatom. Szűrőlapát segítségével megfordítom, mindkét oldalát pirosra sütöm. Papírral kibélelt tányérra szedem és bármilyen húsos ételhez köretnek tálalom.

Tanácsok:
A vöröshagyma nagyon passzol hozzá, remekül illik a kukorica édes ízéhez. Gyors, egyszerű és finom!


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyás répás puffancs » Karfiolos-sajtos puffancs » Kukoricás csirke » Arizonai kukoricakenyér
» Lekváros puffancs » Hagymás kukorica leves » Túrópuffancs » Burgonyasaláta kukoricával
» Gombapuffancs » Szemeskukorica etel » Kukoricás apróhús » Finom túrós puffancs
» Karfiolos puffancs » Vajas puffancs - zsemle » Kukoricamálé » Virsli kukoricakabátban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.