Tutireceptek.hu fejléc

Különleges diótorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
reszelt citromhéj
50 dkg porcukor
2 evőkanál citrom leve
10 db tojásfehérje

A töltelék 3. részéhez:
20 dkg porcukor
25 dkg margarin

A töltelék 2. részéhez
3 evőkanál cukor
3 evőkanál étkezési keményítő
1 dl tej

A töltelék 1. részéhez
5 db tojássárgája
1 dl tej
20 dkg dió

Elkészítés:
A tojásfehérjét felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a citromhéjat és a citromlevet.
Az elkészített masszát három részre osztva, adagonként külön-külön a kikent formába öntjük és előmelegített sütőben 10 percig sütjük 150 °C fokon.

A tejbe belekeverjük a diót és a tojássárgákat, majd folytonos keverés közben forrásig hevítjük. Ezután lehűtjük.

A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a kis tejben elkevert étkezési keményítőt és a cukrot. Ha a massza besűrűsödött, hozzáadjuk az első töltelékhez és kihűtjük.

Habosra keverjük a Ramát a porcukorral. Hozzáadjuk az előzőleg összeállított és kihűtött krémhez.

A lapokat megkenjük a töltelékkel, és egymásra rakjuk őket.
A krémmel megkenjük a torta tetejét is, és tejszínhabbal díszítjük.
Hidegen találjuk.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Különleges káposztasaláta » Rumos-mazsolás diótorta » Mézes diótorta » Különleges vagdalthús
» Különleges szilváskockák » Fasírt különlegesen » Rumos diótorta » Szilveszteri diótorta
» Különleges mézes szelet » Különleges halragú » Különleges vagdalt » Különleges krémes
» Különleges fonott kalács » Különleges finomság » Különleges gombasaláta » Különleges grillpác


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.