Tutireceptek.hu fejléc

Kürtőskalács (eredeti recept, egy erdélyi nénitől) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 kg liszt,
Minden kg-hoz: 1 kávéskanál só,
1,5 evőkanál cukor,
1 tojás,
citrom reszelt héja,
tej, (tej, 1 evőkanál cukor, 2 dkg élesztő /kg)
2 kg liszthez 25 dkg vaj.

Elkészítés:
Ezt egész érdekesen dagasztják.
Úgy képzeld el, hogy a kezedbe fogsz egy kötelet,
és mintha engednéd le a kútba, egyik kezedet átrakva a másik alatt "hajtod előre".
Így tupírozod a tésztát. A tésztából rudat sodorsz, lazán feltekered a sütőfára,
ahogy a cukorban hentergeted, összeér a tészta. Megsütöd. Ha kész,
ruhával bélelt kosárba teszed (Mikor lehúzod a fáról, belefújsz, hogy menjen ki a pára.)


A receptet beküldte: ostkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Eredeti tiramisu » Kürtőskalács » Erdélyi rakott káposzta » Eredeti olasz Tiramisu
» Lencsefasírt recept » Amerikai Pite eredeti » Tavaszi tekercs recept » Pizza alaprecept
» Erdélyi baglyos leves » Borjúpaprikás (amc recept) » Erdélyi malacaprólékleves » Kürtöskalács (dorongfánk)
» Erdélyi húsgombóc leves » Eredeti kinder torta » Erdélyi csorbaleves » Erdélyi túrófánk


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.