| Kürtőskalácsom parázs fölött sütve receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 kg liszt, 3 tojás, 10 evőkanál porcukor, 5 dkg élesztő, 1 mokkáskanál só, 0,5 l tej, 15 evőkanál olvasztott vaj, 1 citrom reszelt héja. Pici étolaj a kelesztőtálba kristálycukor a kalács meghempergetéséhez Elkészítés: Az élesztőt felfuttattam kevés langyos, cukros tejben, majd összedolgoztam a többi hozzávalóval. A bedagasztott tésztát étolajba forgatva kelesztőtálba tettem, s hagytam megkelni. Miután megkelt, 5 darabra vágtam a tésztát, egyesével vékonyra kinyújtottam, kb. 2 cm széles csíkokra vágtam, s az előzőleg beolajozott sütőformára szorosan feltekertem. Ezután a tésztát is bekentem olajjal, megforgattam kristálycukorban, s a közben elkészített parázs fölött lassan körbeforgatva megsütöttem. Rövid idő múlva, mikor a kalács és a forma hűlni kezd, a megsült tészta magától leválik a formáról. Ekkor lehet durvára vágott dióba, fahéjba, kókuszreszelékkel, stb. megszórni, de anélkül is nagyon finom! Tanácsok: Fotók a naplóm 187-190. bejegyzésében! A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |